Regenwater infiltreren is verplicht in Nederland.
Tenminste bij nieuwbouw en bij verbouw…. Het zal een vereiste zijn voor het verkrijgen van een bouwvergunning om het hemelwater los te koppelen van de gemeentelijke afvoer. En waarom zou je het niet doen?

Het is een kleine ingreep, maar veel beter voor de natuur. En dit is direct merkbaar in je eigen tuin. Het regenwater loopt via ingegraven infiltratiekratten in de grond, in plaats van dat het wordt afgevoerd naar de waterzuivering. En de planten en bomen in je eigen tuin hebben het water nodig!

In sommige gevallen is er zelf subsidie mogelijk. Dit verschilt per gemeente.
Of er in jouw woonplaats subsidie beschikbaar is voor het regenwater infiltreren, is eenvoudig te checken via deze link.

Maar ook zonder subsidie raden wij het aan om infiltratiekratten aan te leggen.
Vaak scheelt het zelfs veel graafwerk. Geen hemelwaterafvoer naar de straat, maar een krat ingraven in de buurt van de regenpijp.

Wil je een nog betere bijdrage aan de natuur leveren én besparen op het leidingwater? Combineer dan de infiltratiekratten met een (ondergrondse) regenwatertank of regenwaterton. Voor € 2300,- heb je al een compleet systeem met tank, filter en pomp, waar je de tuinslang op aansluit en direct het water kunt gebruiken.
Check onze producten of vraag ons om advies.

Overigens in steeds meer gemeente in Nederland is naast infiltratie zelfs regenwater opvangen in tanks verplicht. Ben de regels voor en leg nu een regenwateropvang aan.

Dagelijks in het nieuws

Grondwaterstanden zijn een hot item in de dagelijkse berichtgeving.
Een voorbeeldje uit het Brabants Dagblad vind je in deze link.

We hebben regenachtige weken achter de rug en daarmee zijn de extreem lage grondwaterstanden wat hersteld. Goed nieuws dus, maar we weten allemaal dat dat in Nederland zomaar weer snel kan veranderen. Bovendien is het belangrijk dat water gedoseerd wordt afgeven voor een juiste verwerking. Dit zodat het bijvoorbeeld geen overstromingen tot gevolg heeft, zoals we eerder dit jaar in Limburg hebben gezien.
Ben voorbereid en zorg dat je regenwater in de eigen omgeving blijft.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.